Telemarkfestivalen i Bø

Telemarkfestivalen i Bø er en av Norges største og eldste folkemusikkfestivaler, som arrangeres hvert år i August måned og går over fire dager til ende. Som selvstendig festival har Telemarkfestivalen blitt arrangert hvert år siden 1990. De som står bak Telemarkfestivalen, arrangerer også en lang rekke konserter i regionen resten av året, men det er Telemarkfestivalen som er årets store høydepunkt. Fra en sped start for over 26 år siden, har Telemarkfestivalen vokst seg stor og de siste årene har mellom 4000 og 60000 mennesker besøkt festivale hvert år. Telemarkfestivalen startet som en festival for å hylle Norges musikalske historie, men har de siste årene utviklet seg til en stor internasjonal folkefest med artister fra hele verden. Gjennom sitt målrettede arbeid, har festivalen hjulpet med å bevare vår tradisjonelle folkemusikk og har også presentert helt nye bestillingsverk som kombinerer gammel og ny folkemusikk i en helt ny drakt. I løpet av de fire dagene festivalen varer, er det også en rekke kurs og forelesninger med deltakere og foredragsholdere fra hele verden. Med tanke på at festivalen selv i dag, etter 27 år som selvstendig festival, opererer utelukkende på frivillig arbeid, er det meget imponerende hva man har oppnådd.

Telemarkfestivalen 2017

27 år med folkemusikk skal feires fire dager til ende. Med artister fra hele verden lover årets festival å bli en av de aller beste gjennom tidene. Dette er en unik festival og på ingen måte bare for de som elsker folkemusikk. Folkemusikk er langt mer enn bare fele og munnspill. Her kan du nyte både gamle stjerner og nye stjerneskudd som tar den tradisjonelle folkemusikken til helt nye høyder. Med artister som Stian Dalen, Ivan Drever, UngFolk, Kjorstad Brothers med Anders Røine, BlåFolk, Roheim-parade, Bogue Chitto og mange flere, er dette en festival som vil bli hørt langt utenfor Norges grenser.

Generelle opplysninger

Billetter til festivalen kan bestilles via postens billettservice eller festivalens egne hjemmesider.
Festivalen finner sted både utendørs og innendørs og har totalt 3 scener. Når det kommer til de ulike kursene og foredragen,e må man sjekke festivalprogrammet. Noen avholdes på hovedscenen mens andre tar sted på ulike hoteller og idrettshaller i området. Billetter kan kjøpes for alle fire dager eller bare for enkeltdager. Det er også mulig å kjøpe billetter bare til foredragene, men dette gjelder bare de som ikke avholdes på hovedscenen.

Meld deg som frivillig

Som vi allerede har nevnt har Telemarkfestivalen basert seg på frivillig arbeid i alle år. Dette betyr også at de alltid søker nye frivillige. Om du kunne tenke deg å ta i et tak, er det bare å kontakte festivalledelsen. Det er alltid behov for frivillige til å drive vakthold og påse at besøkende har en fin opplevelse og at ingen forlater området med øl etc. Det er også behov for servicepersoner som hjelper til med artister og sørger for at alt går smertefritt for seg backstage. Dette er en unik mulighet til å treffe en del artister, men også oppleve konserter fra en helt annen side.

Andre frivillige jobber som må utføres er rigging av scener og anlegget generelt, sjåfører trengs også, for det er både artister, mat og utstyr som skal fraktes til og fra de ulike scenene. Så er du generelt serviceinnstilt og behersker norsk, engelsk eller andre språk vil nok alle som står bak Telemarkfestivalen høre fra deg. Ta kontakt og du kan får en festivalopplevelse helt utenom det vanlige.

Om du er en fan av folkemusikk og ikke klarer å vente helt til August, er det bare å ta en titt på festivalens hjemmesider. Det er stort sett et eller annet folk-arrangement på gang i Telemark hele året.

ad_min

No description. Please update your profile.

Privacy Policy