Lifjell – En perle i Bø

Lifjell er en vakker bygd i Bø i Telemark. Lifjell er et fjellplatå mellom Selfjord, Notodden og Bø og alt i alt er det mer enn 20 høyder på over 1100 meter. Det store utvalget gjør Lifjell til en drøm for alle som liker å gå i fjell og natur. Terrenget her har av mange blitt forklart som Jotunheimen, bare i miniatyr. Fantastisk natur, frisk fjelluft og en helt enorm utsikt er hva du kan finne i Lifjell.

Lifjell i historien

Lifjell har en historie som går mange hundre år tilbake. Her har det vært drevet oppdrett av sau og kyr så lenge det har vært bosetting i Telemark. Det var først på tidlig 1800-tallet at man så en markant økning i antall turgåere i området. Faktisk ble Lifjell allerede innen 1820 et så populært turområde at noen av de eldste hyttene til turistforeningen er å finne her. Alle hytter er i dag selvsagt oppgradert og modernisert, men den aller første hytten er fortsatt å finne på Luketoppen. Den er ikke i bruk lenge, men den står trygt som et minne om alle som har hatt gleden av å vandre i området i snart 200 år. Ettersom økningen i turgåerer ikke tok noen ende, ble det startet utbygging av fritidseiendommer i området på 1960-tallet. Det første feltet sto ferdig på sørsiden av Krintofjellet i 1962. Sent på 60-tallet ble også det aller første alpinanlegget anlagt. I dag er det lite som minner om senteret fra 60-tallet, men senteret som ble åpnet i 1979 er fortsatt i drift og siste store oppgradering kom så sent som 1999. I dag er vinterland et av de største alpinanleggene i området og besøkes hver sesong av over 200.000 mennesker.

Lifjell i dag

Lifjell og området rundt har for lengst etablert seg som et meget attraktivt område for både sommer- og vinteraktiviteter. Med Bø Sommarland, Vinterland alpinanlegg og utallige severdigheter og aktiviteter, er området i dag Telemarks største turistattraksjon. Med fylkeskommunen, lokale kommuner og investorer som alle jobber sammen mot et felles mål, vil Lifjell området fortsette å vokse, både hva gjelder aktiviteter og overnatting, i årene som kommer.

Aktiviteter i Lifjell

I tillegg til alle de kjente og etablerte tilbudene i området som Bø Sommarland, Høyt og lavt klatrepark og Telemarkskanalen, har Lifjell mye å by på for de som ønsker mer nærkontakt med den vakre naturen her.

Toppturer

Med unntak av de tøffeste vintermånedene, organiseres det toppturer i Lifjell med guide hver uke. En topptur med guide er en flott opplevelse, for ikke bare får man se området og naturen fra sin beste side, men man får muligheten til å lære historien til store deler av regionen. Toppturene går over 4-, 6- eller 12 topper i løpet av en dag. Det organiseres også overnattingsturer hvor man bestiger alle 20 toppene over to dager.

Sykling

Sykling er ikke bare god trim, det er også en flott måte å oppleve en nytt område på, og hva kan vel være bedre enn å oppleve hele Telemarkskanalen fra land? Med oppmerkede ruter og eget kart som kan kjøpes ved turistkontorene i Lunde, Ulefoss, Bø og Gvarv, venter en helt fantastisk tur i naturskjønne omgivelser. Alle rutene er lagt opp slik at selv den mest utrente person kan nyte turen. Faste stoppesteder er også merket på kartet. Der kan man slappe av litt i solen, få seg en matbit og en velfortjent kald drikke.

Vandring

Samme kart og rute som syklistene legger ut på kan man selvsagt også gjøre til fots. Kart kan kjøpes på turistkontorene i Lunde, Ulefoss, Bø, Gvarv og ved flere lokale bensinstasjoner. Vær oppmerksom på at det er egne stier for turgåere slik at man unngår ulykker med syklister.

ad_min

No description. Please update your profile.

Privacy Policy