Sommertoget til Bø

De siste årene har Norges statskanal NRK hatt stor suksess med såkalt “sakte-TV”, hvor seerne kan følge et program minutt for minutt. NRK har blant annet fulgt Saltstraumen utenfor Bodø i et helt døgn, de har fulgt Hurtigruten langsetter hele norskekysten og nå er det altså toget som står for tur. NRKs storsatsning hver sommer har i flere år vært programmet “Sommeråpent” som ledes av Nadia Hasnaoui. I år tar de konseptet med “sakte-TV” inn i Sommeråpent og alle som liker norsk natur og ønsker å se hva som skjer langs den norske statsbanen, kan fra 27. Juni følge Sommertoget på dens ferd fra Bodø mot Sarpsborg, hvor det etter åtte uker avslutter turen. I løpet av disse åtte ukene skal toget ut på en etappe hver dag, hver etappe skal ta ca. 3 timer og man kan følge turen minutt for minutt på NRK1 hver dag. I løpet av de åtte ukene skal toget innom hele 118 kommer i Norge. Sommertoget kan følges i eget program på NRK1 hver ettermiddag og under programmet Sommeråpent hver kveld. I tillegg vil Reiseradioen på NRK radio følge toget hele veien.

Sommertoget i Bø

Underveis på reisen vil toget stoppe ved en rekke stasjoner og det vil bli underholdning for hele familien på hvert stopp. I tillegg er dette en unik mulighet for å se hva Norge har å by på, både i by og bygd. Når toget endelig ankommer Bø den 15 August, vil du bli invitert med på studenttorg, marked, familieaktiviteter, folkefest og direktesending på Sommeråpent samme kveld. For alle som ønsker å delta er det viktig å være ute i god tid. Dette er en stor produksjon og hele parkeringsanlegget ved Bø stasjon vil være stengt fra 14. august. Alle besøkende oppfordres derfor til å benytte seg av alternativ transport. På vei inn mot Bø stasjon oppfordrer NRK alle som bor langs toglinjen til å delta i sendingen med skilt, flagg og andre stunts de måtte kunne tenke på. Dette er din mulighet til å komme på nasjonal TV og hjelpe til å vise frem Telemarksregionen fra sin beste side. På vei inn til Bø vil toget blant annet passere Tinnegrend, Tveitan, Trykkerud, Hjuksebø, Holtsås, Nordagutu, Gvarv, Nakksjø, Neslandsvatn, Skorstøl og Selåsvatn. Både før og etter togets ankomst blir det arrangement på Bø stasjon og i Bø sentrum forøvrig. Arrangementet starter allerede kl 14.00 og vi gir oss ikke før etter at Sommeråpent på NRK er ferdig kl 22.15. I løpet av dagen vil det blant annet bli forsøkt satt verdensrekord i pølsespising, konsert med både lokale og nasjonale band, hesteridning med Bø og Lifjell turridning, VR-opplevelse for de større “prøv å hoppe i Holmenkollen i Virtual Reality!”, samt avduking av byste av vår tidligere ordfører og stortingsmann Gjermund Grivi. Ordfører Olav Kasland og De unge trompetister fra Bø kulturskule vil stå for avdukningen.

Sakte-TVs historie

Selv om sommertoget er et nytt konsept fra NRK, er det ikke første gang den norske statsbanen er tema for sakte-TV på NRK. Allerede i 2009 kunne seerne første gang følge toget minutt for minutt, da NRK sendte programmet “Bergensbanen minutt for minutt”. Senere har også andre strekninger rundt om i Norge vært filmet på samme måte. I 2011, etter flere suksessfulle “sakte-TV” sendinger, introduserte NRK også direktesending og underholdning inn i konseptet. Det skjedde første gang med programmet “Hurtigruten minutt for minutt” i 2012 og året etter var det Telemarkskanalen som fikk oppmerksomheten rettet mot seg. Sommeråpent har også tidligere tatt programmet med ut i Norge, da de i 2013 og 2015 la fra land med “Sommerbåten” som gikk langs hele norskekysten i åtte uker til ende.

ad_min

No description. Please update your profile.

Privacy Policy