Huskeliste for ferieturen

Ferie med fri fra jobb og hverdagens kjas og mas. Finnes det noe bedre? Endelig er tiden kommet for å klappe igjen laptopen, slå av telefonen og slappe av etter alle kunstens regler. Vi nordmenn elsker å feriere og selv om vi er utrolig glad i sol, strand og paraplydrinker, er vi flinke til å bruke vårt eget land i ferien også. Om man ser bort fra årene der meterologene ødelegger alt av feriestemning med sine dystre varsler, er vi nordmenn veldig glad i å feriere hjemme i Norge. Sommer som vinter, er det faktisk mer enn 50% av oss som opplyser at ferien skal tilbringes i hjemlandet, og hvorfor ikke? Norge byr med sitt langstrakte landskap, på uendelig med muligheter. Om man foretrekker sjøen eller fjellet, er utvalget enormt. Norge har noe av verdens vakreste natur å by på og utallige ganger de siste ti årene har reisemål i nettopp Norge blitt kåret til de beste i verden. Best i verden liksom, det er ikke småtteri. Uansett om du er av dem som foretrekker Norge, eller trangen etter sol og sand blir for stor, må vi alle forberede oss før ferien og det er ofte mer å tenke på enn man tror. En godt planlagt ferie og en sjekkliste som sikrer at alt er på stell før man låser døren bak seg, kan sikre at man får en god ferie uten unødvendige bekymringer.

Huskeliste for huset

Det er ingenting verre enn å bruke hele ferien på å bekymre seg for om alt er på stell hjemme. Slo jeg av TV, hva med stekeovn, husket vi å låse alle vinduer? The list goes on.
Lag deg en enkel sjekkliste i god tid før ferien starter. Skal du dra tidlig om morgenen, er det lurt å gå gjennom hele listen kvelden før. Husk at ferie skal være avslappende, ikke stress. Det har vi nok av i hverdagen.

Punkter som må med på listen for huset:

Lås alle vinduer og åpne ventiler

Dra ut alle stikkontakter, med unntak av fryser og kjøleskap
Sjekk at alle forsikringer er betalt

Sjekk veranda og uteområde. Sett alle hagemøbler etc. trygt inn i garasjen eller sikre det på andre måter
Lås alle dører. Husk boder og garasje

Slå på alarmen
Gi en ekstra nøkkel til en nabo eller venn

Følger du denne enkle listen kan du trygt slappe av i ferien og vite at du i alle fall gjorde alt du kunne. Resten får forsikringen ta seg av.

Ferie med bil

Skal du bruke ferien i bil, bobil eller campingvogn, er det lurt å i god tid få sjekket alle tre. En enkel 10 punkt service koster ikke mange hundrelappene og er en billig forsikring for en flott ferie. Sjekk også at alle forsikringer er betalt og at du er dekket også i utlandet om du har tenkt deg over grensen.

Reiseforsiking

Om uhellet skulle være ute er det for galt at man skal ødelegge ferien bare fordi man ville spare noen kroner. Sørg for at du og hele familien har en reiseforsikring som dekker tapt bagasje, kansellerte fly og ferger, tyveri og viktigst av alt; sykdom eller skade. Skal du feriere innenfor EU må du passe på å bestille helsekort til hele familien. Les mer om reiseforsikring

Visakort og pass

Vi kan alle glemme noe når man skal pakke for flere uker borte fra hjemmet, men har man pass og visakort er man alltid godt hjulpet. Husk at pass er den eneste type identifikasjon som er 100% godtatt verden over. Selv om førerkort i mange land er godt nok, er det alltid en ekstra sikkerhet med et pass i baklommen.

Følger du disse enkle tipsene, vil du på lang vei være sikret en god ferie uten unødvendig stress og problemer. God ferie!

ad_min

No description. Please update your profile.

Privacy Policy