Bø Sommarland

Bø Sommarland er en av Europas største vannparker. Parken, som åpnet dørene sine tilbake i 1985, er i dag den største parken av sitt slag i Skandinavia. Bø Sommarland eies av Parques Reunidos, som også eier Tusenfryd utenfor Oslo. Hver sommer besøker over 200.000 mennesker Bø Sommarland, noe som gjør parken til en av Norges største turistattraksjoner. Parken er normalt åpen fra begynnelsen av juni til midten av august.

Magasug og verdensrekorder

Parken ble bygget takket være lokale krefter som mente det ikke ville være noe problem å bygge en vannpark mitt i skogen, om tilbudet bare var stort og spektakulært nok. Gjennom mer enn 30 år har det ikke vært mangel på tilbud og spektakulære attraksjoner i parken. Bø sommarland har holdt flere verdensrekorder og selv i dag er Europas største vannberg- og dalbane, som har fått det passende navnet “Mot i brøstet”, å finne inne i skogen i Telemark. Andre attraksjoner som har mottatt oppmerksomhet også utenfor Norges grenser er “Magasuget”, en vannsklie som starter 26 meter over bakken og gir et fritt fall på hele 9 meter. Dette er ikke for pyser. Både Mot i brøstet og Magasuget ble åpnet i 1997 og er i dag to av de største attraksjonene ved Bø Sommarland. Parken var også først ute i Europa med sin egen “Flow rider”, en av verdens største menneskeskapte surfebølger. Flow rider er den ultimate opplevelsen for alle som elsker brettsport og store verdensstjerner som Terje Håkonsen, Tony Hawk, Shaun Palmer og Chris Miller har alle surfet på bølgen i Bø Sommarland.

Underholdning

Selv om det er vann og fart som står i fokus hos Bø Sommarland, er det så absolutt en park for alle og selv de som ikke elsker vann og spenning kan ha flotte dager her. I tillegg til et enormt utvalg av vannsklier og bassenger er det både store lekeparker, Tarzanløype, Elektriske biler, Klatrevegg med mer. Underholdning av beste klasse er det også. Både konserter og teater for alle aldre står også på menyen.

Bespisning

Bø Sommarland har en lang rekke restauranter og snack stands over hele parken. Alt i alt vil man rundt om i parken finne 9 ulike spisesteder og alt fra burger, slush og pølser til nystekte belgiske vafler, softis, kuleis, popcorn, sukkerspinn, baconsnacks og kaffe er lett tilgjengelig. For de voksne er det også en egen a’la carte restaurant hvor det serveres et godt utvalg av retter. Egen pizza-restaurant er også å finne på anlegget.

Overnatting

Bø Sommarland tilbyr ikke overnatting til sine besøkende, men regionen har et meget godt utvalg av campingplasser, hoteller og moteller. Flere av dem har også avtale med Bø Sommarland, så man kan oppnå rabatt på både overnatting og inngangsbillett til parken om man leter litt.

Hvordan finne frem

Bø Sommarland ligger på mange måter midt i ingenting. Det er litt ingenmannsland her ute, men det betyr ikke at det er vanskelig å finne frem. Parken ligger faktisk bare to timer med bil fra Oslo og det er godt med tog og busser man kan benytte seg av om man ønsker å besøke parken.

Billetter og sesongkort

Bor du nærme nok, kan et sesongkort være for deg. Sesongkortene hos Bø Sommarland kommer i 4 ulike pakker og er en flott måte å få mest mulig igjen for pengene. Eller så kan man kjøpe billetter for både en og to dager, samt ukespass. Et sesongkort vil i alle tilfeller være spart inn etter 3 til 4 besøk. Alle barn under 95 cm i høyde kan besøke parken kostnadsfritt. Selv om det ikke er mye på tilbud for de aller minste, vil man finne egne plaskebasseng de kan kjøle seg ned i.

ad_min

No description. Please update your profile.

Privacy Policy